Меркель провела коаліційні переговори з Шульцем

Читать на русском
Переговори щодо питання про формування правлячої коаліції провели Ангела Меркель, голова СДПН Мартін Шульц і голова ХСС Горст Зеєгофер.

Переговори щодо питання формування правлячої коаліції провели Ангела Меркель, голова СДПН Мартін Шульц і голова ХСС Горст Зеєгофер.

Про це повідомляє в п'ятницю, 1 грудня, німецьке видання Stern, пише «Слово і Діло».

Під час зустрічі прозвучала надія на якнайшвидший пошук рішення, що допоможе подолати політичну кризу в країні.

Зустріч відбулася пізно ввечері в четвер за ініціативою президента ФРН Франка-Вальтера Штайнмаєра в офіційній столичній резиденції глави держави – палаці Бельвю. Зустріч тривала близько двох годин.

Меркель готова йти на нові вибориКанцлер Німеччини Ангела Меркель висловили свою готовність йти на нові вибори з консервативними християнськими демократами ( «Християнсько-демократичний союз»).

Темою переговорів стало питання про готовність блоку ХДС/ХСС і СДПН до формування уряду. Інші деталі розмови сторін поки не наводяться. При цьому Шульц висловив готовність продовжити бесіду з Меркель і Зеєгофером найближчого понеділка.

Як повідомлялося, 25 листопада Меркель висловилася проти перевиборів до Бундестагу після провалу попередніх консультацій про коаліцію «Ямайка». Вона вважає «повністю неправильним» просити виборців повторно голосувати.

Раніше переговори про створення нової урядової коаліції в Німеччині були перервані, оскільки з них вийшла Вільна демократична партія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: