Крим - український. Молдавським ЗМІ пояснили географію

Читать на русском
Українські дипломати звернулись до молдавських ЗМІ щодо окупованого Криму. Півострів анексований і не є російською чи спірною територією.

Посольство України в Кишиневі закликало ЗМІ Молдови не називати анексований Крим «російською» чи «спірною» територією.

Про це йдеться у повідомленні, надісланому Координаційній раді з телебачення та радіо Молдови, пише «Слово і Діло».

Не Кремлем єдиним: чому Україна так дратує своїх сусідів?Питання мови, історичної пам’яті, прав нацменшин у кризовий для України момент стали непростими завданнями у відносинах із країнами-сусідками. Чи можливо враховувати баланс, коли йдеться про власну державність, розмірковував політолог Олександр Радчук.

«Весь цивілізований світ ввів санкції проти Росії, як покарання за анексію Криму, суверенної частини України. Крим не є ні територією Росії, ні «спірною територією». Автономна Республіка Крим і місто Севастополь є територіями України, які тимчасово окуповані Російською Федерацією», - йдеться у заяві посольства України.

Українське посольство нагадало про резолюцію Генеральної Асамблеї ООН від 27 березня 2014 року «Про територіальну цілісність України», а також про резолюції від 19 грудня 2016 року та від 19 грудня 2017 року «Про ситуацію у сфері прав людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі (Україна)».

«Україна розраховує на те, що всі міжнародні сторони та суб'єкти завжди будуть залишатися неупередженими та об'єктивними, а також проявлять повагу до територіальної цілісності та суверенітету України. Недотримання цих вимог суперечить основоположним принципам міжнародного права», - йдеться у зверненні.

Нагадаємо, під час передвиборчої кампанії у Молдові Ігор Додон заявив, що Крим належить Росії.

Пізніше у Молдові вибачилися перед Україною за заяви Додона.

Також стало відомо, що Конституційний суд Молдови втретє усунув президента Додона тимчасово з посади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: