У МЗС заявили про узгодження ключових питань із Угорщиною

Читать на русском
У МЗС повідомили про узгодження ключових питань із представниками Угорщини, в тому числі й шляхів врегулювання мовного питання.

У МЗС повідомили про узгодження ключових питань із представниками Угорщини, в тому числі й шляхів врегулювання мовного питання.

Про це у своєму Твіттері написав заступник голови МЗС України Василь Боднар за результатами візиту в Закарпатську область, передає «Слово і Діло».

Нова сесія ПАРЄ: вибори президента та рекомендації щодо «мовного питання»У Страсбурзі відкривається зимова сесія ПАРЄ без участі Росії. Про зміну керівництва ПАРЄ та порядок денний розповіли експерти.

«З обережним оптимізмом можна сказати, що тривалі переговори з угорською стороною завершилися узгодженням ключових позицій: про шляхи врегулювання «мовного питання», початок спільного прикордонного контролю, розвитку прикордонної інфраструктури. Крок за кроком до нормальності», - написав він.

Зокрема, уряд України проведе консультації з представниками угорської громади Закарпаття по реалізації нового закону про освіту. Так, на 14 лютого заплановано консультації представників Міністерства освіти України та угорської національної меншини.

Раніше у Венеціанській комісії прокоментували претензії Угорщини до українського закону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: