Угорщина та Австрія вимагають посилення зовнішніх кордонів ЄС

Читать на русском
Канцлер Австрії Себастіан Курц і прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан виступили за посилення охорони кордонів Європейського союзу від мігрантів.

Канцлер Австрії Себастіан Курц і прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявили про необхідність посилення охорони зовнішніх кордонів Європейського союзу.

Про це вони сказали після закінчення їхньої зустрічі у Відні у вівторок, 30 січня, повідомляє DW, пише «Слово і Діло».

Як змінилася динаміка міграції населення з окупованих територій УкраїниВ Україні зареєстровані 1 мільйон 493 тисячі 644 переселенці. Найбільше їх проживає в Донецькій, Харківській, Луганській областях та в Києві.

Такі заходи, на їхню думку, необхідні для захисту від прибуття мігрантів.

Орбан наголосив, що без посиленого захисту зовнішніх кордонів під загрозою опиняється свобода пересування всередині ЄС.

«Оскільки зовнішні кордони відкриті, то у країн виникає бажання закрити внутрішні. І це якраз протилежність тому, що ми позначаємо як «Шенген», - заявив угорський прем'єр.

Крім того, він додав, що підтримує охорону зовнішніх кордонів ЄС в «найбільш радикальній формі», і навів як приклад свою країну, яка побудувала паркан на кордоні.

Водночас Себастіан Курц заявив, що його країна не має наміру приєднуватися до критичних голосів країн «Вишеградської четвірки» (Польща, Чехія, Словаччина та Угорщина) на адресу ЄС, а бачить свою роль як місток між цими державами й рештою Євросоюзу.

«Нашою метою має бути зниження напруженості в Європейському союзі, щоб разом ми знову стали сильними», - зазначив Курц.

Раніше Німеччина майже завершила прийом біженців відповідно до міграційної програми ЄС.

Також відомо, що країни Європейського Союзу з січня по вересень 2017 отримали 479 650 перших заяв на притулок, що на 50 відсотків менше, ніж за аналогічний період попереднього року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: