У Порошенка знайшли альтернативу деклараціям активістів

Читать на русском
Президент Петро Порошенко пропонує замінити обов'язкову подачу декларацій громадськими активістами на обов'язкові звіти.

Президент Петро Порошенко пропонує замінити обов'язкову подачу декларацій громадськими активістами на обов'язкові звіти.

Про це в ефірі телеканалу «Рада» заявила представник президента в парламенті Ірина Луценко, пише «Слово і Діло».

«Національні дружини» в законі: чи мають право активісти застосовувати зброю?На думку юриста, Національні дружини мають такі самі повноваження, як Товариство захисту метеликів чи будь-які інші громадські організації.

За її словами, про такий компроміс Порошенко домовився з представниками громадських організацій.

«Я знаю, що громадські організації та активісти погодилися на розширене уявлення інформації, розширену звітність», – сказала депутат.

Вона повідомила, що крім того, президент планує збільшити поріг доходів ГО для необхідності надання таких звітів, що вдвічі-втричі зменшить кількість підзвітних осіб.

«Президент наполягає на тому, щоб члени цих громадських об'єднань, особливо активісти-антикорупціонери, особисто як фізичні особи не проходили таке е-декларування, а буде просто розширена звітність громадських організацій», – розповіла Луценко.

Вона додала, що тепер залишилося отримати згоду на такий варіант закону від депутатів Верховної Ради.

Як відомо, 27 березня 2017 рокуПорошенко підписав зміни до закону «Про протидію корупції», згідно з якими члени антикорупційних громадських організацій зобов'язані подавати електронні декларації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: