Україна створила нову тему для дискусій у ПАРЄ

Читать на русском
На сесії ПАРЄ буде обговорюватися питання створення антикорупційного суду в Україні та скасування декларацій для громадських активістів.

На нинішній сесії Парламентської асамблеї Ради Європи увага європейських політиків буде прикута до питання створення антикорупційного суду в Україні.

Таку думку висловив «Слову і Ділу» народний депутат від фракції «Батьківщини», член моніторингового комітету ПАРЄ Сергій Соболєв.

Антикорупційний суд: через що АП сперечається з кредиторами та хто правийМВФ рекомендував українській владі змінити законопроект про антикорупційний суд. АП заявила, що критика кредиторів безпідставна. Хто має рацію та через які положення дискусії, розбирались експерти.

«Нагадаю, що Україна перебуває під моніторингом. І питання боротьби з корупцією, в нашому випадку – імітації боротьби з корупцією – це ключове питання, яке завжди закидається нам останні два роки. Думаю, крім тих тем, які фігурували в попередні періоди, тепер ще додасться питання антикорупційного суду. Після висновків Венеційської комісії та заяв міжнародних інституцій щодо гальмування створення антикорупційного суду Україною та після міжнародної реакції на президентський законопроект, переконаний, що це питання буде дуже активно обговорюватися і в моніторинговому комітеті, і в ПАРЄ загалом», – вважає Соболєв.

За його словами, також варто очікувати посиленої уваги європейців до необхідності скасування обов’язкового подання електронних декларацій українськими громадськими активістами.

«Моніторингова місія та моніторинговий комітет уже вчетверте ухвалюють рішення негайно скасувати подання електронних декларацій громадськими активістами. Президент обіцяє й обіцяє, але, як бачите, останнього пленарного тижня у Верховній Раді до цього знову руки не дійшли», – зазначив нардеп.

Як уже повідомляло «Слово і Діло», 22 січня розпочала роботу зимова сесія ПАРЄ, на якій обрали нового президента Асамблеї Мікеле Ніколетті.

Віце-президентом Асамблеї обрали українського нардепа Володимира Ар’єва.

Серед іншого, на цій сесії активно обговорюватиметься діяльність антикорупційних органів в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: