НАБУ перевіряє декларацію ще одного депутата від БПП

Читать на русском
Слідчі Антикорупційного бюро вважають, що член парламенту від пропрезидентської фракції недостовірно заповнив декларацію.
Павло Різаненко

Детективи Національного антикорупційного бюро проводять досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом можливого декларування недостовірної інформації народним депутатом від фракції «Блоку Петра Порошенка» Павлом Різаненком.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на судове рішення двох тижневої давності.

За версією слідства, Різаненко в 2011 році придбав дві квартири загальною вартість понад мільйон гривень. У жовтні 2016 року нардеп переписав ці квартири на чоловіка своєї матері Григорія Артюха і на тестя, батька своєї дружини Ольги Петренко. Зазначені квартири не були вказані в письмових деклараціях про доходи за 2012-2016 роки, а також в електронній декларації за 2015 рік, в тому числі виправленої. Детектив вважає, що у діях Різаненка можуть вбачатись ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 КК України (декларування недостовірної інформації).

Також у НАБУ зазначають, що чоловік матері Різаненка є засновником ТОВ «Лука Девелопмент», розмір його внеску в статутний капітал компанії складає понад 13 млн грн. При цьому його офіційних дохід з 2012 року по даний час склав майже 325 тисяч грн. За версією слідства, є підстави вважати, що кінцевим бенефіціаром «Лука Девелопмент» може бути нардеп, а номінальним утримувачем внесків у статутний капітал – Артюх.

У Бюро зазначають, що до складу засновників «Лука Девелопмент» також входять ТОВ «ЛТ Чезара» та ТОВ «Лівобережна Нерухомість». Своєю чергою, засновником «ЛТ Чезара» є офшорна компанія «Керілейн (ЛТД)» з Британських Віргінських островів, а «Лівобережної Нерухомості» – кіпрська «Бісабі Лімітед». Слідство просило отримати доступ до реєстраційної справи «ЛТ Чезара» щоб підтвердити або спростувати можливу участь нардепа Різаненка в створенні, управлінні компанією «Лука Девелопмент» через чоловіка матері і компанії-співзасновники фірми, які створені офшорними компаніями.

Суд задовольнив клопотання і надав доступ до реєстраційної справи «ЛТ Чезара».

Як відомо, НАБУ також отримувало доступ до усіх наявних декларацій Різаненка, що зберігаються в Верховній Раді, присяги з його особистим підписом, копії особової справи, а також документів із реєстрації Різаненком квартир у 2011 році.

Нагадаємо, НАБУ перевіряє нардепа від «Опоблоку» за фактами неправди в декларації.

Раніше Бюро також взялося за перевірку декларації прокурора ГПУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: