Як мажоритарники Одеської області опікуються школами та дитячими садками

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує стежити за тим, як народні депутати виконують свої обіцянки. Сьогодні ми аналізували, як мажоритарники Одеської області займаються загальноосвітніми установами та що з обіцяного їм вдалося зробити.

Загалом в Одеській області 11 депутатів-мажоритарників, з них 8 давали обіцянки щодо освітніх установ: Олександр Пресман, Василь Гуляєв, Олександр Урбанський, Віталій Барвіненко, Геннадій Чекіта, Едуард Матвійчук, Дмитро Голубов та Антон Кіссе.

Навчання – світло: які обіцянки щодо освіти дають політикиУряд сьогодні схвалив підвищення зарплати вчителям. З цього приводу Слово і Діло згадує обіцянки політиків щодо реформи освіти.

Одним із лідерів за обіцянками на цю тему є Пресман, на рахунку якого одна виконана і одна невиконана обіцянки, плюс ще одна в процесі. Так, депутат профінансував ремонт у Кучурганській школі й обіцяв встановити на пришкільній території школи села Августівка Біляївського району спортивний майданчик. У 2016 році Пресман заявив, що до початку нового навчального року забезпечить школи округу №139 новими вікнами, й виділив на це кошти. Однак нові вікна за фактом отримали не всі школи.

Матвійчук обіцяв сприяти будівництву дитсадків, шкіл і стадіонів. Схожу обіцянку дав депутат Чекіта: він сприятиме будівництву та реконструкції дитячих садків в окрузі.

В окрузі №140 Гуляєв обіцяв сприяти модернізації та благоустрою шкіл і спортивних об'єктів. Крім того, нардеп планує в 2018 році забезпечити Яреськівську опорну школу обладнанням для секції туризму.

Олег КулінічНародний депутат України
Кулініч планує в 2018 році забезпечити Яреськівську опорну школу обладнанням для секції туризмуСказано 25 жовтня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

Голубов також стурбований розвитком спорту в школах Одеської області. Минулого року він обіцяв, що на території школи №41 в Одесі через кілька місяців з'явиться стадіон. Хоча виконання цієї обіцянки не належить до компетенції нардепа.

А ось Урбанський і Барвіненко займаються комп'ютеризацією шкіл. Щоправда, Барвіненко свою обіцянку придбати комп'ютерну техніку для школи в селі Шабо провалив. Директор школи на запит «Слову і Ділу» повідомила, що навчальний заклад отримав 15 ноутбуків від відділу освіти, науки, молоді та спорту Білгород-Дністровський районної державної адміністрації Одеської області, а не від Фонду Барвіненка.

Обіцянка Урбанського, що всі школи Ренійського району отримають нові комп'ютери, ще в процесі виконання.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, «Слово і Діло» розбиралося, які законодавчі ініціативи обіцяли підтримати у Верховній Раді депутати-мажоритарники Черкаської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: