Труба просить у Ради більше повноважень

Читать на русском
Роман Труба закликав Верховну Раду якомога швидше внести зміни до профільного закону й передати відомству повноваження проводити конкурси на керівні посади в Бюро.

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба закликав Верховну Раду якомога швидше внести зміни до профільного закону й передати відомству повноваження проводити конкурси на керівні посади в Бюро.

Про це повідомляє прес-служба ДБР у Facebook, передає «Слово і Діло».

Аналог ФБР в Україні: яка основна задача ДБР та чи впливатиме новий орган на НАБУСтворення Державного бюро розслідувань спочатку довго затягували, що викликало багато нарікань минулого року. Цього року критика продовжилася. Тепер є побоювання, що ДБР протидіятиме НАБУ. Оцінку дали експерти.

«Неоголошення конкурсів на ключові посади в Бюро блокує його формування й, відповідно, затягує початок роботи. Вже незабаром будуть створені внутрішні комісії Бюро, які оголосять конкурси відповідно до своїх повноважень», – заявив директор Бюро.

«Закликаю Верховну Раду якомога швидше підтримати необхідні зміни для Бюро, тим більше, що зареєстровані законопроекти дозволяють це зробити», – додав Труба.

Відзначається, що наразі лише зовнішня комісія, сформована за квотами президента, Кабміну та Верховної Ради, має право проводити конкурси на всі посади керівників підрозділів центрального апарату (управлінь, відділів, секторів), директорів територіальних органів, керівників і працівників підрозділів внутрішнього контролю.

До складу цієї комісії не входять представники ДБР або громадськості, а Бюро розслідувань не може впливати на початок проведення конкурсів або тривалість.

Раніше Труба заявив, що під час служби в органах ГПУ люстраційна перевірка щодо нього вже була проведена.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: