Труба повідомив, як буде працювати ДБР

Читать на русском
Глава Державного бюро розслідувань Роман Труба розповів про структуру відомства. Нагляд за відомством буде здійснювати Генеральна прокуратура України.
Роман Труба

Глава Державного бюро розслідувань Роман Труба розповів про структуру відомства.

Як інформує «Слово і Діло», про це він повідомив в інтерв'ю виданню «Кореспондент».

І начхати, чий ТрубаЛеонід Швець про розбірки ГПУ, НАЗК і НАБУ: не треба обманювати себе, ніби ті, хто зрадив одного разу, не зрадять двічі, диво й самообман – різні речі.

«Структура ДБР складається з центрального апарату, територіальних управлінь, спеціальних підрозділів, а також навчальних закладів і науково-дослідних установ. У структуру центрального апарату та територіальних управлінь будуть входити слідчі, оперативні та інші підрозділи. Це все є в чинному законі, прийнятому в 2015 році», - повідомив він.

Крім того, зі слів Труби, в даний момент існують деякі «прогалини в законодавстві», пов'язані з оперативним блоком ДБР.

«В даний час ще не ліквідовані прогалини в законодавстві, пов'язані з оперативним блоком. Потрібно буде вносити зміни в закон про оперативно-розшукову діяльність і надавати такі функції ДБР. У законі про ДБР вони передбачені, а ось в законі про оперативно-розшукову діяльність їх поки немає», - зазначив він.

Також Труба додав, що нагляд за відомством буде здійснювати Генеральна прокуратура України.

«У будь-якому випадку - це (нагляд за слідством ДБР, - ред.) Повноваження прокуратури (ГПУ, - ред). І тут ми не можемо говорити про те, що ми будемо повністю незалежні в процесуальному сенсі від прокуратури», - заявив він.

Як повідомлялося, раніше Труба повідомив про те, що в державному бюджеті України на 2018 рік передбачено 650 млн гривень на забезпечення роботи Державного бюро розслідувань.

Крім того, Труба з квітня 2015 роки не працював в державних органах влади, а тому не проходив люстраційну перевірку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: