У ГБР обіцяють вибирати кадри «прозоро»

Читать на русском
У ДБР заявили, що представники громадськості до роботи конкурсних комісій з відбору кадрів будуть обов'язково залучені.

У ДБР заявили, що представники громадськості до роботи конкурсних комісій з відбору кадрів будуть обов'язково залучені.

В Державному бюро розслідувань заявляють, що обов’язково залучать представників громадськості до роботи конкурсних комісій з відбору кадрів.

Про це «Українській правді» повідомили у прес-службі ДБР, пише «Слово і Діло».

«Звертаємо увагу на те, що оприлюднений Кабінетом міністрів "Типовий порядок проведення відкритого конкурсу для призначення на посади у Державному бюро розслідувань" має загальний характер. Тобто є зразком, за яким Директор ДБР розробляє та затверджує власний порядок кадрового відбору на посади у Бюро», - заявили в прес-службі.

«У цьому майбутньому документі буде в обов’язковому порядку прописана участь представників громадськості у роботі конкурсних комісій», - повідомили у відомстві.

В ДБР також повідомили деталі щодо зауважень до процедури формування Ради громадського контролю.

«До участі в установчих зборах запрошуються усі громадські організації з мінімальними застереженнями. Обмеження щодо сфери (правозахисна діяльність) та періоду діяльності (не менше 2-х років) є тими запобіжниками, які допоможуть захиститися від маніпуляцій під час голосування через створення та залучення фіктивних структур», - заявили в бюро.

«Форму конкурсу – рейтингове голосування – було обрано, в першу чергу, з огляду на ризики, пов’язані з кібербезпекою. А також, з міркувань, що це не шкодить прозорості та підзвітності процесу», - додали там.

Як відомо, раніше народний депутат Мустафа Найєм заявив, що у Державному бюро розслідувань можуть відсторонити громадськість від процесу відбору кадрів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: