Найєм побоюється непрозорого відбору кадрів до ДБР

Читать на русском
У Державному бюро розслідувань можуть відсторонити громадскість від процесу відбору кадрів, а Рада громадського контроkю взагалі виключена з конкурсних комісій. Представників інших громадських організацій залучатимуть у ручному режимі.

У Державному бюро розслідувань можуть відсторонити громадскість від процесу відбору кадрів, а Рада громадського контроkю взагалі виключена з конкурсних комісій.

Про це заявив народний депутат Мустафа Найєм на своїй сторінці в Facebook, пише «Слово і Діло».

«Здається, в нас можуть виникнути проблеми з ДБР. Щойно Кабінет міністрів оприлюднив Типовий порядок призначення на посади у ДБР, згідно з яким працівників ДБР відбиратиме конкурсна комісія, яка формується рішенням голови ДБР із представників органу Бюро та інших державних органів. Залучення представників громадських об’єднань та членів Ради громадського контролю ДБР не є обов'язковим», – написав Найєм.

На думку нардепа, ДБР – єдиний новосформований правоохоронний орган, керівництво якого теоретично допускає відсторонення громадскості від процедури відбору кадрів.

Найєм також зазначив, що стосовно Ради громадського контролю ДБР, положення якої також оприлюднені на сайті уряду, є окремі питання. Адже згідно з документом, склад Ради визначатиметься не відкритим веріфікованим інтернет-голосуванням, як це відбувалося, наприклад, при формуванні РГК НАБУ, а рейтинговим голосуванням усіх, хто захоче брати участь в Установчих зборах.

І начхати, чий ТрубаЛеонід Швець про розбірки ГПУ, НАЗК і НАБУ: не треба обманювати себе, ніби ті, хто зрадив одного разу, не зрадять двічі, диво й самообман – різні речі.

«У документі зазначено, що склад Ради формується за результатами конкурсу, проведеного під час установчих зборів шляхом рейтингового голосування за представників громадських об’єднань, які особисто присутні на установчих зборах. Такий порядок утворення РГК створює дуже великий ризик, що левову частку учасників установчих зборів складатимуть представники фейкових або кишенькових громадських об'єднань, які можуть використовуватись як політичними силами, так і керівництвом самого Бюро», – наголосив Найєм.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко 22 листопада 2017 року підписав указ про призначення Романа Труби директором ДБР.

7 грудня Кабмін затвердив Типовий порядок проведення відкритого конкурсу для призначення на посади в ДБР.

Директор Бюро Труба сподівається, що ДБР повноцінно запрацює з вересня 2018 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: