Труба розповів, коли розпочне роботу ДБР

Читать на русском
Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба заявив, що бБюро має повноцінно розпочати роботу у вересні 2018 року.

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба заявив, що Бюро має повноцінно розпочати роботу у вересні 2018 року.

Про це він розповів під час брифінгу в середу, 20 грудня, пише «Слово і Діло».

І начхати, чий ТрубаЛеонід Швець про розбірки ГПУ, НАЗК і НАБУ: не треба обманювати себе, ніби ті, хто зрадив одного разу, не зрадять двічі, диво й самообман – різні речі.

За його словами, у вересні 2018 року ДБР відкриє перші кримінальні провадження.

«Для цього не просто потрібно пройти шлях створення, а виграти марафон. Від вирішення питання з отриманням приміщення для центрального апарату до формування професійної команди», – сказав Труба.

Він зазначив, що організаційна структура Бюро вже погоджена з Кабінетом міністрів і складатиметься з центрального апарату, до складу якого увійдуть 19 відділів та управлінь, 7 територіальних управлінь, академія та науково-дослідний інститут.

«Водночас підготовлені зміни до закону про Державне бюро розслідувань, яким пропонується змінити розташування територіальних управлінь, адже не у всіх містах, які визначені наразі в законі, є можливості для створення умов роботи саме правоохоронних органів Бюро, яка поширює свою діяльність на декілька областей», – додав очільник нового відомства.

Крім того, він розповів, що змінами до законодавства також пропонується надати повноваження для діяльності підрозділів Бюро, визначити порядок передачі кримінальних проваджень, які наразі перебувають в інших правоохоронних органах, визначити розмір заробітної плати працівникам оперативних підрозділів, розмежувати повноваження конкурсних комісій.

Раніше Труба розповів про структуру відомства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: