Труба говорить, що люстрацію пройшов успішно

Читать на русском
Голова Державного бюро розслідувань Роман Труба заявив, що під час служби в органах ГПУ люстраційна перевірка щодо нього вже була проведена.

Голова Державного бюро розслідувань Роман Труба заявив, що під час служби в органах ГПУ люстраційна перевірка щодо нього вже була проведена.

Як інформує «Слово і Діло», про це він сказав на брифінгу в середу, 20 грудня, відповідаючи на питання журналістів.

«Така перевірка була проведена в 2015 році силами ГПУ й був зроблений висновок, що я не підпадаю під дію цього закону», – сказав Труба.

Щодо свого звільнення з лав Генпрокуратури голова ДБР зазначив наступне: «До початку 2015 року відбулася зміна керівництва Генеральної прокуратури. У нового генерального прокурора (Юрія Луценка – ред.) було своє бачення формування колективу: ключові посади обіймали особи, наближені до нього. Я не входив до такої команди, тому написав заяву про звільнення з органів прокуратури».

ДБР замість ГПУ: в Раді розповіли, чи потрібно продовжувати повноваження ГенпрокуратуриУ парламентській фракції РПЛ не бачать сенсу продовжувати право органів прокуратури розслідувати провадження, підслідні ДБР.

Раніше в Мін'юсті запропонували влаштувати Трубі люстраційну перевірку, оскільки з квітня 2015 року він не працював у державних органах влади, а тому її не проходив.

Як повідомлялося, раніше Труба повідомив про те, що в державному бюджеті України на 2018 рік передбачено 650 млн грн на забезпечення роботи Державного бюро розслідувань.

Нагадаємо, Верховна Рада створила Державне бюро розслідувань.

Комісія з обрання керівництва ДБР обрала директором відомства Романа Трубу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: