Лідер президентських перегонів Молдови назвав Крим територією Росії

Читать на русском
Напередодні виборів у Молдові лідер президентських перегонів, голова Партії соціалістів Ігор Додон, назвав Крим територією Російської Федерації.
Ігор ДодонФото з відкритих джерел

Напередодні виборів у Молдові лідер президентських перегонів, голова Партії соціалістів Ігор Додон, назвав Крим територією Російської Федерації.

Про це він заявив у ефірі телеканалу RTR Moldova, повідомляє «Слово і Діло».

Ведучий запитав у кандидата в президенти про приналежність Криму, на що Додон відповів: «Російській Федерації».

Після цього ведучий уточнив: «Тобто, у вашому розумінні...». Однак Додон сказав, що вже відповів на це питання.

Молдова звинуватила Росію в порушенні суверенітетуМіністерство закордонних справ Молдови закликало вивести російські війська та озброєння з Придністров'я. Ці навчання кваліфікували як незаконні та неприпустимі дії на території Молдови.

Кандидат у президенти від Демократичної партії Маріан Лупу своєю чергою зазначив, що Молдова не може собі дозволити визнання зміни кордонів.

«Якщо Республіка Молдова буде визнавати зміну кордонів у будь-якому місці світу, то це означає послаблення власної позиції й практично підписання вироку державності нашої країни. Ані Крим, ані жодне інше місце в цьому світі – Молдова не може собі дозволити визнання зміни кордонів», – наголосив він.

Зазначимо, що соцопитування свідчать про гарантовану перемогу Додона на виборах президента Молдови, які відбудуться 30 жовтня.

Нагадаємо, у вересні стало відомо, що Придністров'я почало підготовку до приєднання до РФ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: