Україна і Молдова вирішили посилити охорону держкордону

Читать на русском
Україна і Молдова поглиблять співпрацю в питаннях спільної охорони держкордону. Також країни готуються до створення нових спільних пунктів контролю на кордоні.

Україна і Молдова розширюють співпрацю в питаннях спільної охорони державного кордону.

Про це повідомляє прес-служба МВС України, передає «Слово і Діло»

В ході переговорів в Кишиневі, дані питання обговорили голова ДПСУ Петро Цигикал, міністр внутрішніх справ Молдови та начальник Генерального інспекторату прикордонної поліції МВС Молдови.

Повідомляється, що учасники обговорили обстановку на спільній ділянці державного кордону.

Крім того, обговорили основні тенденції її розвитку та позитивно оцінили рівень взаємодії з питань забезпечення безпеки на українсько-молдовському кордоні.

«Було акцентовано увагу на реалізації Плану заходів щодо інтенсифікації співпраці на українсько-молдовському державному кордоні в 2017-2018 роках, зокрема щодо перспектив розширення практики спільного охорони державного кордону в пунктах пропуску та на «зелених» ділянках», - сказано в повідомленні

Уточнюється, що Петро Цигикал звернув увагу на питання забезпечення належного контролю за транзитною ділянкою української дороги Одеса-Рені, яка проходить по території Молдови поблизу пункту пропуску Паланка.

Як відомо, в пункті пропуску з 19 грудня минулого року введено загальний прикордонно-митний контроль.

Відзначимо, раніше повідомлялося, що Молдова і Україна готуються до створення нових спільних пунктів контролю на кордоні, зокрема на її придністровській ділянці.

Нагадаємо, Україна, Молдова і Грузія створять спільний центр зв'язку з ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: