Завод Порошенка в Криму забрали окупанти

Читать на русском
РФ перевела у федеральну власність націоналізований Севастопольський морський завод імені Орджонікідзе, який належить президенту Петру Порошенку.

Уряд Росії перевів у федеральну власність «націоналізований» Севастопольський морський завод імені Орджонікідзе, який належить президенту України Петру Порошенку.

Відповідне розпорядження оприлюднили на сайті російського уряду, пише «Слово і Діло».

Ви тримайтеся там. Частіше, ніж до Криму, Путін їздить лише до ПетербургаРосійський президент за три з гаком роки анексії Криму навідався на півострів 8 разів. Частіше він їздив лише до рідного Петербурга.

«Затверджене рішення про передачу Севастопольського морського заводу імені Орджонікідзе з власності міста Севастополя у федеральну власність із визначенням відомчої належності Мінпромторгу Росії», – йдеться в розпорядженні.

«Завод виконує роботи й надає послуги для забезпечення обороноздатності країни, в тому числі є співвиконавцем державних контрактів із ремонту кораблів і суден ВМФ, а також із виробництва та ремонту цивільної морської техніки», – наголошується в повідомленні.

Згідно з повідомленням, підприємство включили до зведеного реєстру організацій оборонно-промислового комплексу Росії.

Як відомо, окупаційна влада Севастополя в лютому 2015 року ухвалила рішення про так звану «націоналізацію» Севастопольського морського заводу.

В 2010 році фонд Prime Assets Management, який керує активами концерну «Укрпромінвест» Петра Порошенка, викупив 60% акцій Севастопольського морського заводу в кіпрської компанії Malter Enterprises Limited, підконтрольної російському бізнесмену Костянтину Григоришину.

Севморзавод спеціалізується на кораблебудуванні та ремонті суден. Підприємство розташоване на двох виробничих майданчиках загальною площею 53 гектари.

Нагадаємо, раніше окупанти продали кримський завод шампанських вин.

Також стало відомо, що в Криму забруднюють Чорне море токсичним піском.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: