Гройсман схвалив рішення турецького флоту ігнорувати Крим

Читать на русском
Сьогодні в Кабміні отримали ноту про заборону всім турецьким кораблям відвідувати анексований Крим. Володимир Гройсман назвав це проявом дружби між Україною та Туреччиною.

Туреччина вирішила заборонити своїм кораблям заходити у води Криму.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман назвав це рішення проявом міждержавної дружби, повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на повідомлення комунікативної служби уряду.

«Сьогодні, в день візиту, ми отримали ноту про заборону будь-яким турецьким суднам відвідувати окупований Крим. Це дуже потужний сигнал», – йдеться в повідомленні.

Глава українського уряду подякував Туреччині за підтримку України, її територіальної цілісності та незалежності. Він також наголосив на особливій ролі Туреччини в підтримці кримських татар.

«Ваша позиція щодо кримських татар є дуже важливою для нас, а ваше бажання підтримати в таких непростих умовах свідчить про високий ступінь дружності між нашими країнами», – сказав Гройсман.

Прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим запевнив, що Туреччина засуджує анексію Криму та підтримує територіальну цілісність України.

Раніше Гройсман привітав рішення виробника збирати в Україні автомобілі Skoda.

Нагадаємо, прем'єр-міністр вирушив до Туреччини з дводенним робочим візитом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: