У «ДНР» другий рік створюють «Азовську флотилію» з рибальських човнів і прогулянкових катерів – ІС

Читать на русском
У так званій ДНР знову підняли питання про створення Азовської флотилії, в якій за два роки формування наявні 7 рибальських човнів і прогулянкових катерів, і ведуть переговори з РФ про постачання чотирьох патрульних катерів.

У так званій «ДНР» знову підняли питання про створення «Азовської флотилії», в якій за два роки формування наявні 7 рибальських човнів і прогулянкових катерів, і ведуть переговори з РФ про постачання чотирьох патрульних катерів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сторінку координатора групи «Інформаційне опір», народного депутата Дмитра Тимчука в Facebook.

«Командування «1-го АК ДНР» знову підняло питання про формування «повноцінної» так званої «Азовської флотилії ДНР», про створення якої окупанти заявили ще в травні 2015 роки (спочатку до її складу увійшло 5 рибальських човнів і прогулянкових катерів, які були названі «бойовими катерами», потім «бойовий склад флотилії» був доведений до 7 подібних «бойових одиниць», пунктами базування були визначені населені пункти Новоазовськ ( «головна база»), Седово і Безіменне)», – написав він.

При цьому представники «ДНР» на початку 2016 роки провели невдалі переговори з російським генштабом про передачу трьох патрульних катерів проекту «Мангуст» і одного – проекту «Соболь». На цей раз представники «республіки» отримали обіцянку російського командування, що чотири катери будуть передані. Поки невідомо, про поставку яких типів катерів йдеться.

Нагадаємо, за минулу добу російсько-окупаційні війська вчинили 63 обстріли позицій Збройних сил України в зоні проведення АТО, в результаті яких 1 український військовослужбовець загинув, а 7 – отримали поранення.

Раніше в Дружківці Донецької області місцевого жителя засудили до 5 років в'язниці з випробувальним терміном 1 рік за організацію незаконного референдуму на Донбасі в 2014 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: