«Укрзалізниця» отримає десятки сучасних локомотивів зі США

Читать на русском
Американська компанія General Electric Transportation модернізує українську залізницю, поставивши Укрзалізниці 30 дизельних локомотивів.

Американська компанія General Electric Transportation модернізує українську залізницю, поставивши «Укрзалізниці» 30 дизельних локомотивів.

Як інформує «Слово і Діло» з посиланням на посольство України в США, про це стало відомо після зустрічі посла України в США Валерія Чалого з президентом і виконавчим директором американської компанії General Electric Transportation Рафаелем Сантаною, метою якої стало обговорення спільного проекту модернізації української залізниці.

«Під час зустрічі посол підкреслив важливість завершення роботи над довгостроковим рамковою угодою між GE Transportation та «Укрзалізницею», що дозволить залучити в Україну локомотивні технології світового рівня», – йдеться в повідомленні на сторінці посольства в Facebook у ніч на вівторок.

Зазначається, що особливу увагу Чалий приділив питанню локалізації виробництва нових локомотивів і модернізації наявного локомотивного парку на виробничих потужностях України.

«Сторони погодилися, що поставка перших 30 дизельних локомотивів серії Evo буде першим кроком для подальшого партнерства між Україною та компанією General Electric, що включає також співпрацю в енергетичній галузі, інфраструктурі й медицині», – додано в повідомленні.

Нагадаємо, «Укрзалізниця» вперше з 2007 року поліпшила експлуатаційний вантажообіг локомотивів на 3,4% – до 302 млрд ткм брутто.

Як повідомлялося, міністр інфраструктури Володимимр Омелян не бачить майбутнього в поїздах «Укрзалізниці».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: