В «Укрзалізниці» заявили про подорожчання пасажирських перевезень

Читать на русском
Із пасажирськими перевезеннями ситуація досить складна в плані тарифів. Тариф на пасажирські перевезення не піднімався вже декілька років.

В «Укрзалізниці» планують підвищити вартість пасажирських перевезень на 20% у 2018 році.

Про це в інтерв'ю телеканалу «112 Україна» повідомив в. о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов, передає «Слово і Діло».

На запитання журналіста про те, чи планують в 2018 році підвищувати залізничні тарифи, Євген Кравцов відповів: «Із пасажирськими перевезеннями ситуація досить складна в плані тарифів. Тариф на пасажирські перевезення не піднімався вже декілька років. Ми бачимо необхідність у підвищенні тарифу цього року».

В. о. голови правління УЗ також зазначив, що до фінансового плану на 2018 рік закладені цифри дворазового підвищення на 10% кожне: «Два рази по 10%, щоб це було плавно й не так помітно для людей».

Також Кравцов додав, що пасажирське господарство в Україні субсидується за рахунок вантажного.

«По-перше, на сьогодні пасажирське господарство для УЗ є збитковим. Питання розміру збитків інше, тут по-різному можна вважати. Вантажне ж прибуткове, й тут присутнє, безумовно, питання перехресного субсидування. Пасажирське господарство в нас субсидується за рахунок вантажного. Факт є факт. Крім того, в нас субсидування всієї УЗ загалом за рахунок з'їдання коштів протягом багатьох років амортизацією. Тобто навіть ті гроші, які компанія заробляла, вона не реінвестувала, а «проїдала». Зараз починаємо інвестувати», – розповів він.

Нагадаємо, з 31 жовтня набув чинності наказ Міністерства інфраструктури України від 20 жовтня №357 «Про внесення змін до коефіцієнтів, які застосовуються до збірника тарифів на перевезення вантажів в межах України, і пов'язані з ним послуги».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: