ГПУ повідомила про підозру соратникам Януковича та оголосила їх у розшук

Читать на русском
Генпрокуратура повідомила про підозру колишньому прем'єр-міністру України Миколі Азарову та екс-голові Нацбанку Сергію Арбузову.

Генпрокуратура повідомила про підозру колишньому прем'єр-міністру України Миколі Азарову та екс-голові Нацбанку Сергію Арбузову.

Про це повідомив генпрокурор України Юрій Луценко на сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Під час розслідування кримінального провадження проти екс-президента-втікача Віктора Януковича Генпрокуратура оголосила про підозру колишньому прем'єр-міністру Миколі Азарову за фактом співучасті в незаконному заволодінні особливо великими обсягами зрідженого газу, видобутого ПАТ «Укргазвидобування» та ПАТ «Укрнафта». Відзначається, що це завдало державі збитків в розмірі 2,2 млрд грн.

Також оголосили про підозру колишньому голові Нацбанку України Сергію Арбузову за фактом співучасті в заволодінні коштами ДАТ «Чорноморнафтогаз» в сумі 3,2 млрд грн при купівлі двох самопідйомних бурових установок В312 і В319.

Юрій Луценко повідомив, що їх обох оголосили в розшук.

Справа Януковича: чому довести злочини екс-режиму буде непростоУкраїна отримала один із найважливіших доказів у справі Януковича, а тим часом екс-голова МВС Анатолій Могильов надав свідчення. Про те, що ускладнює судовий процес, розповіли фахівці.

«Затримано також Н. Ігнатченка і А. Фролова, які підозрюються у відмиванні через підконтрольні підприємства-нерезиденти коштів, отриманих членами ОЗУ. Сьогодні їм обирається запобіжний захід у вигляді тримання під вартою або застави в розмірі 1 мільярд гривень», – додав генпрокурор.

Нагадаємо, стало відомо, де перебуває майно з «Межигір'я».

Раніше спікер парламенту Андрій Парубій повідомив про лист Януковича Путіну від 1 березня 2014 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: