Стало відомо, де перебуває майно з «Межигір'я»

Читать на русском
Департамент спецрозслідувань Генпрокуратури передав Національному агентству з питань управління активами документи про рухоме майно резиденції Межигір'я.

Департамент спецрозслідувань Генпрокуратури передав Національному агентству з питань управління активами документи про рухоме майно резиденції «Межигір'я», арештоване в рамках кримінальної справи.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив у коментарі «Укрінформу» керівник підрозділу Сергій Горбатюк.

Межигір'я, яке я орендував чи не орендував: топ-цитати Януковича з допиту«Слово і Дело» зібрало топ-цитат екс-президента України Віктора Януковича з його допити у відеоконференції.

«Протягом минулого року ми, починаючи з березня 2017 року, п'ять разів надсилали їм (АРМА – ред.) запит із проханням повідомити про можливість управління майном резиденції. У листопаді вони написали, що їм потрібна інформація про все майно, наявне в резиденції «Межигір'я». Уже 26 січня поточного року ми відправили їм ухвали суду про арешт майна та протоколи огляду з переліком цього майна», – розповів він.

За його словами, в рамках кримінального провадження, порушеного за фактами розкрадання державного майна для будівництва «Межигіря», було арештоване все рухоме майно резиденції – від картин, автомобілів до ложок. Загалом до переліку входять тисячі предметів.

Водночас документи щодо нерухомості «Межигір'я» проходять в іншій кримінальній справі за підозрою екс-президента Віктора Януковича та його оточення в заволодінні резиденцією.

Семерак: щоб повернути «Межигір'я» державі, потрібно зробити ще два крокиСемерак пояснив, що після того, як з'ясується орган управління, він повинен буде звернутися до суду з вимогою повернення в його розпорядження цього майна.

Ця справа перебуває у віданні Управління розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями. Тому решту документів, необхідних для управління «Межигір'ям», АРМА має отримати в цього управління ГПУ, зазначив Горбатюк.

Кримінальна справа за підозрою Януковича в заволодінні резиденцією наприкінці листопада 2017 року була передана до Національного антикорупційного бюро.

«Наразі кримінальна справа, яка стосується «Межигір'я», передана за підслідністю до НАБУ, тому ми не маємо більше стосунку до цієї справи», – зазначив співрозмовник агентства.

Зазначається, що поки створене в жовтні 2017 року Національне агентство з питань управління активами займається збором документів, необхідних для управління колишньою резиденцією Януковича, все нерухоме та рухоме майно перебуває на відповідальному зберіганні громадської організації «Межигір'я».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: