«Львіввугілля» не отримало 350 мільйонів гривень на модернізацію в 2017 році, як обіцяв Насалик

Читать на русском
Міністр пообіцяв, що підприємство, яке дає країні 50 відсотків щоденного відвантаження вугілля, отримає кредит під держгарантії на модернізацію, за рахунок чого до квітня 2018 року стане беззбитковим.

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик провалив обіцянку про те, що в 2017 році ДП «Львіввугілля» отримає 350 мільйонів гривень кредитних коштів під державні гарантії на модернізацію.

Таку обіцянку він дав 21 вересня 2017 року, нагадує «Слово і Діло».

«50% щоденного відвантаження на енергетику в Україні забезпечує ДП «Львіввугілля», тому питання розвитку підприємства вкрай важливе для регіону та країни загалом», – підкреслив Насалик під час засідання колегії.

«Ще цьогоріч ДП «Львіввугілля» отримає 350 мільйон гривень кредитних коштів під державні гарантії на модернізацію, а відтак це дасть змогу вже з квітня 2018 року вийти на беззбитковість», – пообіцяв чиновник.

Відповідно до листа Міненергетики від 26 грудня 2017 року, отриманого на запит «Слова і Діла», в 2017 році ДП «Львіввугілля» не отримувало кредитних коштів під державні гарантії. Цю інформацію підтвердили в держпідприємстві «Львіввугілля» 25 січня 2018 року, отже, Насалик не виконав свою обіцянку.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Ігор Насалик дав 42 обіцянки, з яких 7 виконав, а 17 – провалив.

Раніше ми писали, що Гройсман доручив Насалику розібратися з ціною на газ. Також «Слово і Діло» повідомляло, що Кабмін шукає партнерів для управління газовою трубою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: