У Насалика готують перепідпорядкування «Енергоатому»

Читать на русском
Міністерство енергетики і вугільної промисловості України підготувало проект розпорядження про передачу майна держпідприємства НАЕК Енергоатом в управління Кабінету міністрів України.

Міністерство енергетики і вугільної промисловості України підготувало проект розпорядження про передачу майна держпідприємства НАЕК «Енергоатом» в управління Кабінету міністрів України.

Як інформує «Слово і Діло», про це йдеться в документі, текст якого має в своєму розпорядженні «РБК-Україна».

Енергонезалежність України та її ціна: чи витримає населенняУ Міненерговугілля обіцяють досягнути енергонезалежності до 2020 року. Кабмін підтримує ініціативу. Оцінку таким планам дали експерти.

Зокрема, на порядку денному урядового комітету 12.01.18 є пункт про передачу цілісного майнового комплексу Національної атомної енергогенеруючої компанії (НАЕК) «Енергоатом» в управління Кабміну.

За даними джерел «РБК-Україна», ініціатором передачі є Міністерство енергетики та вугільної промисловості України. Атомпрофспілка вже вимагає відхилити цей проект, пообіцявши, що для «гарантування ядерної безпеки буде змушена вжити заходів для недопущення передбаченої передачі, залучивши при цьому допомогу міжнародної спільноти».

Голова Атомпрофспілки Валерій Матов закликає до проведення на всеукраїнському рівні консультацій щодо подальшого перепідпорядкування ДП «Енергоатом».

Додамо, що в 2017 році частка «Енергоатому» в обсязі виробництва електроенергії склала 55,2%.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України затвердив фінансовий план «Енергоатому» на 2018 рік.

Чистий прибуток «Енергоатому» наступного року запланований у сумі 327,6 млн грн.

Як повідомлялося, компанія «Енергоатом» отримала дозвіл на будівництво сховища ядерних відходів у зоні ЧАЕС.

Влітку 2017 року працівники Антикорупційного бюро в рамках одного з кримінальних проваджень затримали сина екс-керівника «Енергоатому».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: