Обіцяна Насаликом електролінія до Нової Каховки досі не запущена

Читать на русском
У квітні голова Міненерго Насалик обіцяв у 2017 році запустити електролінію 750 кВ Запорізька АЕС-Нова Каховка. Наприкінці року у відомстві заявили, що проект не був зданий в експлуатацію.
Ігор Насаликfttc.com.ua

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик не виконав обіцянку здати в 2017 році в експлуатацію електролінію 750 кВ Запорізька АЕС-Нова Каховка.

Відповідну обіцянку Насалик давав 26 квітня минулого року на засіданні Кабінету міністрів України, нагадує «Слово і діло».

«Окремо хочу зупинитися на проекті, який повністю буде реалізований цьогоріч, це проект 750 кВ Запоріжжя-Нова Каховка. У нас постійно були проблеми додаткового навантаження й неможливість розвантаження Запорізької АЕС. І саме ця лінія, яка, я хочу відзначити, буде цьогоріч завершена, дасть можливість розвантажити й дасть додатково 600-700 мегават потужності», – заявив у квітні Насалик.

26 грудня Міненерго у відповідь на запит «Слова і Діла» повідомило, що в рамках будівництва електролінії Запорізька АЕС-Каховська встановлено 91,5% фундаментів, виконано монтаж 58,1% опор, натягнуто 36,9% дроту, змонтовано 36% грозозахисного троса. Таким чином, електролінія не була здана в експлуатацію в обіцяні терміни й міністр свою обіцянку не виконав.

Відзначимо, Насалик також не виконав обіцянку запустити в 2017 році в роботу четвертий блок Дністровської ГАЕС.

Раніше «Слово і Діло» склало календар обіцянок українських політиків на 2018 рік.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: