ГПУ просять порушити справу проти радника Насалика

Читать на русском

Нафтогаз просить ГПУ порушити справу проти радника міністра Насалика. Йдеться про Ігоря Бурака, який обіймає посаду позаштатного радника.

Ігор Бурак, який обіймає посаду позаштатного радника глави Міненерго Ігоря Насалика, міг бути причетний до переписування документації конкурсних торгів (ДКТ) «Укртрансгазу» під конкретних учасників.

Про це йдеться в підписаному головою Нафтогазу Андрієм Коболєва повідомленні про вчинення злочину, направленому Генпрокурору Юрію Луценку, пише «Слово і Діло», з посиланням на ЕП.

«Укртрансгазом» проведено службове розслідування про наявність / відсутність в діях посадових осіб компанії ознак порушення приписів внутрішніх нормативних актів за результатами закупівлі послуг з внутрішньотрубної діагностування магістральних газопроводів», - йдеться в листі.

«За результатами розслідування вирішено звернутися в правоохоронні органи для вжиття заходів реагування у зв'язку з тим, що Ігор Бурак, Богдан Максимчук та Олег Андрєєв своїми діями або бездіяльністю створили умови для можливості допуску до участі в торгах компаній без наявності досвіду робіт в цій області», - йдеться у зверненні.

Нещодавно ГПУ внесла відомості про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Раніше Гройсман доручив Насалика розібратися з ціною на газ.

Також прем'єр зазначив, що через три-чотири роки країна зможе сама забезпечувати себе газом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: