Як мажоритарники Чернігівської області дбають про свої округі

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує стежити за тим, як народні депутати виконують свої обіцянки. Сьогодні ми аналізували, як мажоритарники Чернігівської області займаються розвитком своїх округів та що їм вдалося зробити з обіцяного.

Найактивнішим в плані обіцянок можна назвати Олександра Кодолу. Він є беззаперечним лідером серед своїх колег за кількістю всіх обіцянок (65), а щодо розвитку свого округу він також відзначився, давши аж 38 зобов'язань. Більшість із них ще в процесі виконання, але є й невиконані.

Так, у жовтні 2017 року він стверджував, що в Талалаївці буде збудований спортивний комплекс.

«Ще 10 мільйонів гривень за моїм поданням виділені на важливі соціальні проекти, підтримку закладів освіти, медицини, культури та розвиток інфраструктури населених пунктів», – повідомив Кодола на своїй сторінці в Facebook.

«Серед найбільших проектів, які будуть реалізовані цього року за рахунок вищезгаданих коштів: створення спортивного комплексу в селі Талалаївка Ніжинського району – 300 тисяч гривень, ремонт дитячого відділення в Носівській ЦРЛ – 300 тисяч гривень, 250 тисяч гривень виділено на ремонт Макіївького навчально-виховного комплексу в Носівському районі», – пообіцяв депутат.

На початку січня 2018 року під час свого звіту перед виборцями Олександр Кодола повідомив, що спортивний комплекс у Талалаївці поки лише планується побудувати. Оскільки здійснити задумане в 2017 році депутату не вдалося, то обіцянка вважається невиконаною.

Щоправда, в Макіївському навчально-виховному комплексі замінили вікна та двері, отже, ця обіцянка виконана.

Але щось не складається в Кодоли зі спортивними об’єктами. Ще в листопаді 2016 року він обіцяв протягом 2017-го облаштувати в Ніжині міні-футбольне поле зі штучним покриттям та огородженням на стадіоні «Спартак» і навіть залучив 1,4 мільйона гривень на цю справу. На початку січня 2018 року під часі звітування перед виборцями парламентар повідомив, що будівництво об'єкту не завершене.

Цікаву обіцянку дав своїм виборцям Березенко, запевнивши, що кількість туристів у Чернігові збільшиться в 5-6 разів.

«Чернігів, поза сумнівом, може стати північним центром туризму в Україні», – написав Березенко на свої сторінці в Facebook 20 липня 2015 року, зазначивши, що місто відвідують 300 тисяч туристів на рік.

«Маю надію, що через досить невеликий проміжок часу кількість туристів збільшиться щонайменше в 5-6 разів», – запевнив депутат.

Також у своїх передвиборчих обіцянках Березенко мав намір провести реконструкцію чернігівського ЖКГ та відновити інфраструктуру міста. Поки що ця обіцянка перебуває в процесі виконання.

Євлахов обіцяв допомогти вирішити проблему освітлення вулиць у Новгород-Сіверському. Наразі готується проектно-кошторисна документація на реконструкцію освітлення в центрі міста.

Також він давав передвиборчу обіцянку, що підприємство «Слов’янські шпалери – КФТП» допомагатиме Корюківській лікарні. З 2015 року в ЦРЛ було відремонтоване приймальне відділення та надана матеріальна допомога в розмірі 5 млн грн, зокрема й на придбання житла для лікарів. У червні 2016 року підприємство придбало для лікарні лапароскопічне обладнання вартістю півмільйона гривень.

Детальніше – на інфографіці.

Раніше «Слово і Діло» повідомляло, що обіцяли підтримати в Раді мажоритарники Черкаської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: