Пільги та відставка голови НБУ: що обіцяли підтримати в Раді мажоритарники Черкаської області

Читать на русском

Підтримати надання пільг, підняти зарплати й зняти, нарешті, депутатську недоторканність – одні з багатьох обіцянок, які дають кандидати в нардепи своїм виборцям. За фактом, на жаль, виправдовують очікування не всі. «Слово і Діло» розбиралось, які законодавчі ініціативи обіцяли підтримати у Верховній Раді депутати-мажоритарники Черкаської області.

Найбільше провалених обіцянок на рахунок голосування за ту чи іншу ініціативу в парламенті у Валентина Ничипоренка (ОВО №199, Жашків). У 2012 році, балотуючись до парламенту, Ничипоренко обіцяв встановити мінімальні закупівельні ціни на м'ясну та молочну продукцію, проте жодної законодавчої ініціативи на цю тему не подав. Згодом Ничипоренко провалив одразу три обіцянки, дані в 2014 році: обіцянки ініціювати та підтримувати закони, спрямовані на підтримку та розвиток української культури, спрямовані на залишок податків у розпорядженні територіальних громад, спрямовані на ліквідацію безробіття й підвищення зарплати вчителям.

Є шанс у депутата виконати обіцянку щодо підтримки децентралізації влади. Відзначимо, законопроект «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)» поки чекає на друге читання. Як і обіцяв у 2016 році, Ничипоренко підтримав закони про надання пільг і гарантій учасникам антитерористичної операції та їхнім сім'ям.

Антон Яценко (ОВО №200, Умань) провалив дві свої обіцянки. Депутат запевняв, що забезпечить ухвалення закону про вільну економічну зону «Умань». Яценко ініціював відповідний законопроект, проте він був знятий із розгляду парламенту.

Депутат також заявляв, що забезпечить ухвалення закону про спрощення процедури оформлення спадщини. Але коли 23 лютого 2017 року парламент розглядав законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо оподаткування спадщини)», Яценка в сесійній залі не було.

14 квітня минулого року нардеп, як і обіцяв, підтримав законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо впровадження гуманного ставлення до тварин)».

Володимир Зубик (Черкаси) обіцяв у своїй програмі внести законопроект про дострокове припинення повноважень нардепа, обраного в одномандатному виборчому окрузі, в разі відкликання його виборцями за результатами соціального референдуму. Але про своє зобов'язання Зубик забув.

Олег Петренко (ОВО №194, Придніпровський район) виконав обіцянку розробити законопроект про військово-патріотичне виховання молоді та зареєстрував його в 2015 році. Крім того, Петренко заявив, що завжди підтримуватиме зняття депутатської недоторканності. Відзначимо, таку ж обіцянку дав Владислав Голуб (ОВО №197, Канів). Голуб також запевнив, що голосуватиме за відставку голови Національного банку України Валерії Гонтаревої.

Детальніше – на інфографіці.

Раніше «Слово і Діло» розбиралось, які обіцянки на тему медицини виконали мажоритарники Полтавської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: