Медична галузь: які обіцянки виконали мажоритарники Полтавської області

Читать на русском

З 1 січня 2018 року в Україні набули чинності «фінансові» закони, які дають старт медичній реформі на первинній ланці, що дасть можливість українцям обирати собі сімейного лікаря, а медикам – більше заробляти. Оскільки медицина, особливо в сільській місцевості, пребуває в жалюгідному стані, народні обранці не дуже активно роздають обіцянки про зміни в цій галузі.

Проте в Полтавській області з восьми народних депутатів-мажоритарників шестеро обіцяли вплинути на ситуацію в своїх округах: Сергій Каплін, Костянтин Жеваго, Андрій Река, Олег Кулініч, Костянтин Іщейкін і Руслан Богдан.

Найбільше обіцянок дав Сергій Каплін, і поки що виконав лише одну – не підтримав урядову версію медичної реформи. В процесі перебуває його обіцянка про те, що в багатьох містах Полтавської області з'являться соціальні аптеки.

Не відстає від свого колеги-опонента Костянтин Іщейкін, який виконав обіцянку проголосувати за кабмінівські законопроекти щодо медичної реформи. Запевнення в тому, що він доб'ється впровадження страхової медицини та виділення фінансування центральної районної лікарні Гадяча, поки перебувають у процесі.

Костянтин Жеваго більш ніж три роки тому обіцяв написати законопроекти, спрямовані на розвиток мережі сімейної медицини й забезпечити технічне переобладнання медичних установ у селі. Однак так і не ініціював жодного законопроекту, а за ті, які вже ухвалені, не голосував.

Олег Кулініч обіцяв особисто піклуватися про те, щоб сільські медичні установи округу були оснащені сучасним обладнанням, а Миргородський, Шишацький та Зіньковський райони отримали сучасні «швидкі». Обидві обіцянки поки що в процесі виконання.

Руслан Богдан продовжує боротися із закриттям медустанов у сільській місцевості. Мабуть, найбільш далеку від медицини обіцянку дав Андрій Река, який запевнив, що встановить у Карлівської поліклініці банкомат будь-якого банку. Жителі Карлівки все ще чекають обіцяного банкомату.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» повідомляло, хто з народних депутатів найактивніше працював у Верховній Раді в грудні 2017 року. Щодо медичної реформи, то раніше повідомлялося, що в проекті державного бюджету на 2018 рік фінансування медицини збільшене, але коштів недостатньо для того, щоб забезпечити нормальне функціонування галузі охорони здоров'я.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: