Рева розповів про підвищення пенсійного віку

Читать на русском
Найближчі 10 років не буде необхідності в підвищенні пенсійного віку. Рева хоче, щоб хоча б відсотків 90-95 українців працювали легально.

У Мінсоцполітики планують збільшити кількість платників податків за рахунок детінізації «резерву тіньової економіки». Тоді як пенсійний вік у найближчі роки не збираються підвищувати.

Як інформує «Слово і Діло», про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева в інтерв'ю «Обозреватель».

МВФ розкритикував пенсійну реформуМіжнародний валютний фонд очікує корекції законопроекту про Антикорупційний суд під час його підготовки до другого читання і закону про пенсійну реформу.

«Ось коли ми витягнемо людей з «тіні» по максимуму - так, щоб хоча б відсотків 90-95 працювали легально, тоді скажемо: «Стоп! Більше резервів немає». Ми порахували, що в найближчі 10 років не буде необхідності в підвищенні пенсійного віку. Через 10 років така проблема теоретично може виникнути - будемо дивитися», - зазначив Рева.

Водночас у Мінсоцполітики сподіваються постійно зменшувати дефіцит пенсійного фонду: в 2016 році він становив 145 млрд, у 2017 році – 141,5 млрд, а на 2018-й заплановано на рівні 139 млрд гривень.

Раніше Рева запевнив, що жодного рішення щодо підвищення пенсійного віку в Україні немає.

Нагадаємо, в четвер, 11 січня, уряд затвердив бюджет Пенсійного фонду з доходами 353,6 мільярда гривень й видатками 345,8 мільярда гривень.

Зазначимо, що згідно з моніторингом «Слова і Діла», Рева дав 27 обіцянок, 11 з яких виконав, а 4 - провалив. Рівень його відповідальності - 41%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: