НАБУ притягнуло до адміністративної відповідальності заступника голови ПФУ

Читать на русском
Антикорупційне бюро через суд домоглося визнання винним заступника керівника ПФУ через відмову надавати необхідну інформацію.

Заступника голови правління Пенсійного фонду України притягнули до адміністративної відповідальності через відмову надавати детективу Національного антикорупційного бюро запитувану інформацію.

Відповідну постанову ухвалив Печерський районний суд міста Києва кілька тижнів тому, пише «Слово і Діло».

Згідно з матеріалами НАБУ про притягнення до адміністративної відповідальності одного із заступників голови ПФУ, зазначена особа відмовилося надати детективам запитувану інформацію в рамках розслідування справи Онищенка за звинуваченням Олександра Канцелярука, що входив до складу злочинної організації як виконавець.

Детектив просив ПФУ надати інформацію щодо нарахувань із заробітної плати працівників деяких товариств за весь час їхньої діяльності, скоріш за все, тих, 100% частками яких володів Канцелярук. На що заступник голови Пенсійного фонду відмовив Бюро в наданні інформації та зазначив, що потрібні їм відомості можуть бути отримані в порядку, передбаченому ст. 165 КПК України (в судовому порядку), або на підставі рішення керівника структурного підрозділу НАБУ. Згодом НАБУ направило повторний запит, але вже за підписом керівника структурного підрозділу детективів – тимчасового в. о. керівника першого підрозділу детективів головного підрозділу детективів НАБУ, на який заступник голови ПФУ також відмовився надавати потрібну інформацію.

Вислухавши доводи обох сторін, суддя визнав винним заступника голови ПФУ в скоєнні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 185-13 КУпАП (ненадання інформації на запит НАБУ), і стягнув з нього штраф у розмірі 4250 гривень, а також 320 грн судового збору. Постанова може бути оскаржена.

Наразі заступниками голови правління ПФУ є Ірина Ковпашко та Владислав Машкін.

Нагадаємо, бухгалтера у справі Онищенка визнали винним і відпустили.

Раніше суд дав добро на заочний процес щодо нардепа-втікача Олександра Онищенка та компанії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: