Підвищення пенсій військовим: до Ради в 2017 році не внесли законопроект, як обіцяв Гройсман

Читать на русском
До Верховної Ради України минулого року не внесли законопроект про осучаснення та підвищення пенсій військовим.
Володимир Гройсманkmu.gov.ua

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман не виконав обіцянку до кінця 2017 року внести до Верховної Ради України законопроект про осучаснення та підвищення пенсій військовим пенсіонерам.

Таку обіцянку Гройсман давав 19 травня минулого року, нагадує «Слово і Діло».

Рада не ухвалила законопроект про пенсійне забезпечення військовослужбовців до кінця 2017 року, як обіцяв РозенкоРозенко не виконав обіцянку про те, що до кінця 2017 парламент прийме законопроект про військові пенсії

«Ця реформа (пенсійна – ред.) відкриває нам шлях до ще двох важливих рішень, які я знаю, напрацьовуються в парламенті. Це накопичувальна система і найголовніше, я гарантую до кінця року, я беру на себе зобов'язання, що ми внесемо новий закон про осучаснення і підвищення пенсій військовим пенсіонерам. Їх близько 2 млн осіб і ці люди отримають підвищення пенсій з 1 січня 2018 року», – заявив Гройсман.

17 січня цього року прем'єр заявив, що пенсії військовим будуть перераховані з 1 січня 2018 року, навіть якщо відповідний закон Рада прийме в лютому.

Станом на середину січня законопроект про підвищення пенсій військовослужбовцям обробляє робоча група. Таким чином, Кабінет міністрів в минулому році не підготував і не вніс на розгляд парламенту обіцяний Гройсманом законопроект.

Відзначимо, згідно з моніторингом «Слова і Діла», у Володимира Гройсмана зафіксовано 456 обіцянок, 228 з яких він виконав, а 102 – провалив.

Нагадаємо, українцям з великим трудовим стажем, але низькою заробітною платою в 2019 році будуть підвищені пенсійні виплати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: