Рада не ухвалила законопроект про пенсійне забезпечення військовослужбовців до кінця 2017 року, як обіцяв Розенко

Читать на русском
Розенко не виконав обіцянку про те, що до кінця 2017 парламент прийме законопроект про військові пенсії

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко провалив обіцянку про те, що до кінця 2017 року буде прийнятий законопроект про пенсійне забезпечення військовослужбовців.

Таке запевнення він дав 23 жовтня 2017 року, нагадує «Слово і Діло».

«Ми обіцяємо, що до кінця року по військовим пенсіям буде прийнятий відповідний закон», - заявив Павло Розенко в ефірі Прямого каналу.

23 грудня 2017 року міністр соціальної політики Андрій Рева повідомив, що перерахунок пенсій працівникам силових відомств почнеться з 1 січня 2018 року навіть в тому випадку, якщо Верховна Рада не встигне розглянути відповідний закон до кінця 2017 року. Він зазначив, що законопроект про пенсійне забезпечення військовослужбовців знаходиться на розгляді РНБО. За словами чиновника, після обговорення документ може бути внесений до Верховної Ради як президентом, так і Кабміном.

Нагадаємо, 22 грудня відбулося останнє пленарне засідання Верховної Ради в 2017 році. А це означає, що обіцянка Розенко про те, що в 2017 році буде прийнято законопроект про пенсійне забезпечення військовослужбовців, не виконано.

«Слово і Діло» звертає увагу на те, що виконання цієї обіцянки не відноситься до компетенції віце-прем'єр-міністра, проте фіксація цієї заяви необхідна для зваженої характеристики поведінки чиновника в публічному просторі.

Відзначимо, згідно з моніторингом «Слова і Діла», Павло Розенко дав 75 обіцянок, з яких 29 виконав, а 19 - провалив. Також він розповів про зростання середньої зарплати до 10 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: