Кабмін затвердив бюджет Пенсійного фонду

Читать на русском
Бюджет Пенсійного фонду затверджений із доходами 353,6 мільярда гривень і видатками 345,8 мільярда гривень.

Кабмін затвердив бюджет Пенсійного фонду на 2018 рік, врахувавши при цьому передбачений держбюджетом обсяг асигнувань на фінансування пенсійних програм у сумі 139 313,4 мільйона гривень.

Відповідне рішення міністри ухвалили на засіданні 11 січня, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Розенко обіцяє не допустити затримок пенсійних виплатСказано 2 лютого 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Як зазначається, передбачений обсяг асигнувань надає можливість забезпечити виплату пенсій, надбавок та підвищень, покриття дефіциту коштів ПФУ відповідно до чинного законодавства. Загальний обсяг дохідної частини бюджету визначений у сумі 353 628,6 млн грн, загальний обсяг видаткової частини – 345 811,7 млн ​​грн.

Постанова Кабінету Міністрів спрямована на забезпечення своєчасної та в повному обсязі виплати пенсій і грошової допомоги, реалізацію законодавчих актів у частині поліпшення пенсійного забезпечення громадян та організації роботи пенсійної системи.

Пенсійна реформа: чи справедливе соцзабезпечення для українцівМіністр соцполітики визнав, що пенсійна реформа має недоліки, зокрема правила нарахування для всіх були однакові, тому надбавки у когось більші, а у частини людей – навпаки. Чи справедливе соцзабезпечення для населення, розбирались експерти.

Нагадаємо, в Мінсоцполітики заявили про підвищення пенсій на 20% в рамках першої індексації в 2019 році.

Раніше віце-прем'єр-міністр Павло Розенко розповів, коли в Україні зможуть запровадити накопичувальний рівень пенсійної системи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: