МВФ розкритикував пенсійну реформу

Читать на русском
Міжнародний валютний фонд очікує корекції законопроекту про Антикорупційний суд під час його підготовки до другого читання і закону про пенсійну реформу.

Міжнародний валютний фонд очікує корекції законопроекту про Антикорупційний суд під час його підготовки до другого читання і закону про пенсійну реформу.

Про це повідомив прес-секретар Фонду Джеррі Райс під час традиційного брифінгу у Вашингтоні в четвер 18 січня, передає «Слово і Діло».

Антикорупційний суд – не панацея: стимули від Заходу та українські реаліїФінансові організації незадоволені законопроектом про антикорупційний суд. Тим часом у ВР вирішили відкласти розгляд документу. Чому важливо ухвалити цей законопроект, розповіли експерти.

«Лист, який ми направили владі, висловлює стурбованість з приводу невідповідності деяких положень законопроекту зобов'язанням України в рамках програми EFF і рекомендацій Венеційської комісії. Ми сподіваємося, що влада візьме до уваги позицію МВФ і законопроект буде доопрацьований між читаннями в парламенті», - сказав він.

При цьому Райс зазначив, що створення Антикорупційного суду є одним з ключових вимог програми співпраці між Україною і МВФ. Крім цього, додав він, Фонд розраховує на внесення деяких змін до пенсійної реформи.

«Законодавство про пенсійну реформу включає ряд важливих положень, які необхідні для модернізації пенсійної системи. Разом з тим, присутні певні вади, які нівелюють передбачуване (законодавством - ред.) стимулювання громадян, які працювали більш тривалий термін і зробили великі внески в пенсійну систему», - заявив Райс.

«Це робить пенсійну систему нестійкою, і ми вважаємо, що необхідна певна робота щодо усунення цих вад», - пояснив він.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко заявив, що планує продовжити активне реформування України в 2018 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: