Екс-голову СБУ викликали на допит

Читать на русском
Генеральна прокуратура викликає колишнього голову Служби безпеки України на допит як підозрюваного у справі про організацію розстрілів активістів Євромайдану.

Генеральна прокуратура викликає колишнього голову Служби безпеки України Олександра Якименка на допит на 6 лютого як підозрюваного у справі про організацію розстрілів активістів Євромайдану.

Про це свідчить повістка, оприлюднена на сайті Генпрокуратури, пише «Слово і Діло».

Якименка викликають до Київа за адресою вул. Борисоглібська, 18, каб. 211 для участі в проведенні слідчих та процесуальних дій, пов'язаних із наданням дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування в кримінальному провадженні №42017000000002014.

Зазначається, що повістка надіслана на останнє місце реєстрації та фактичного проживання.

Як відомо, в грудні 2017 року Печерський районний суд Києва дав дозвіл на заочне розслідування щодо колишнього голови СБУ Олександра Якименка у справі про організацію розстрілів активістів Євромайдану.

Крім цього, в діях екс-голови СБУ вбачають ознаки дезертирства.

Згідно з оперативною інформацією Служби безпеки, Якименко перебуває на тимчасово окупованій Російською Федерацією території Автономної Республіки Крим та в Російській Федерації, що також підтверджується засобами масової інформації, зокрема російськими ресурсами.

Водночас Генеральна прокуратура Росії листом від 15 вересня 2017 року відмовила Україні в затриманні та видачі Якименка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: