Справа Майдану: суд відпустив із СІЗО двох обвинувачених

Читать на русском
Шевченківський суд відпустив з СІЗО Олега Гебана та Сергія Костенко - двох обвинувачених у завершеному замаху на вбивство шести осіб 18 лютого біля Майдану. Відтепер вони знаходитимуться під домашнім арештом.

Шевченківський суд відпустив з СІЗО Олега Гебана та Сергія Костенко - двох обвинувачених у завершеному замаху на вбивство шести осіб 18 лютого біля Майдану. Відтепер вони знаходитимуться під домашнім арештом.

Про це повідомив керівник відділу прокурорів Департаменту спеціальних розслідувань Олексій Донський, пише «Слово і Діло», з посиланням на ТЕКСТИ.

Від убивства до «хуліганства»: оцінка скандального вироку в справі ВереміяШевченківський суд Києва визнав, що дії фігуранта справи про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія підпадають під статтю хуліганство. Правову оцінку надали експерти.

Таке рішення про зміну запобіжного заходу для Костенка і Гебана прийняли судді Мартинов та Лінник Шевченківського суду Києва у вівторок 26 грудня.

При цьому Лінник - автор вироку з умовним терміном «тітушководу» Крисіну, який брав участь у нападі на Веремія на цьому ж перехресті у цей же час.

Трьох тітушок - Костенка, Гебана та Погребного (опинився під домашнім арештом ще раніше) судять за напади з використанням вогнепальної зброї поблизу Майдану увечері 18 лютого 2014 року.

Вогнепальні поранення від Костенка, Гебана та Погребного в цьому епізоді отримали шестеро майданівців, на перехресті Великої Житомирської та Володимирської.

Як просувається розслідування резонансних убивств після Революції ГідностіПротягом 2014-2017 років в Україні трапилася ціла низка резонансних убивств. «Слово і Діло» дослідило, як просувається їх розслідування.

За версією прокуратури, використовуючи холодну та вогнепальну нарізну зброю (пістолети та карабіни) тітушки вчиняли напади на протестувальників поблизу верхнього виходу з Майдану, поблизу Михайлівської площі.

«Вони обвинувачуються в завершеному замаху на вбивство, оскільки їх задумом було саме вбивство і вони вчинили всі дії, які вважали потрібними, аби здійснити свій задум, проте смерть людей не настала через незалежні від нападників чинники - вчасно надану медичну допомогу», - розповів прокурор у справі Валерій Смірнов.

За його словами, загалом від вогнепальних поранень, спричинених підсудними Гебаном, Костенком та Погрібним постраждало шестеро осіб, також були ще потерпіли від побоїв кийками та іншою зброєю.

Саме напади цих тітушок та їх подільників на Великій Житомирській намагався зняти на відео В'ячеслав Веремій, після чого «тітушковод» Крисін разом зі своїми підлеглими витягли його з авто, поранили та побили.

Внаслідок нападу Веремій загинув, а Крисіна визнали винним у хуліганстві та присудили умовний строк. Вирок Крисіну виніс суддя Лінник.

Нагадаємо, Крисін визнав, що він зібрав тітушок на перехресті Великої Житомирської та Володимирської у ту ніч на замовлення, за яке отримав 20 тис доларів.

Раніше в ОБСЄ розкритикували умовний вирок вбивці журналіста Веремія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: