Вироки «автомайданівцям». Вища рада правосуддя звільнила одіозну суддю

Читать на русском
Вища рада правосуддя ухвалила рішення звільнити з посади суддю Вишгородського райсуду Київської області Людмилу Войнаренко, яка позбавила водійських посвідчень трьох активістів Автомайдану.

Вища рада правосуддя ухвалила рішення звільнити з посади суддю Вишгородського райсуду Київської області Людмилу Войнаренко, яка позбавила водійських посвідчень трьох активістів «Автомайдану».

Таке рішення було ухвалене 14 грудня, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу відомства.

Відзначається, що підставою для звільнення судді Войнаренко стали встановлені Третьою дисциплінарною палатою ВCП «порушення при розгляді справ про адміністративні правопорушення». Зокрема, суддя Войнаренко не дотрималася вимоги щодо всебічного, повного та об'єктивного з'ясування обставин справи й вирішення її в точній відповідності ло закону. Крім того, вона дійшла висновку про вчинення адміністративного правопорушення активістами без урахування презумпції невинуватості.

Раніше за аналогічні дії Вища рада правосуддя звільнила суддю Шевченківського районного суду Києва Людмилу Козятник, а 21 листопада – суддю Подільського райсуду Києва Вікторію Швиденко.

Також за порушення законодавства, допущені при розгляді справ євромайданівців у 2014 році, звільнили Харківську суддю Марину Миндареву.

Нагадаємо, в Україні 15 грудня почав діяти новий Верховний суд.

Раніше стало відомо, коли в Україні запрацює антикорупційний суд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: