Четверта річниця Революції: як розслідуються справи Майдану

Читать на русском
Віталій Титичадвокат сімей Небесної сотні

Через чотири роки після трагічних подій справи Майдану не стали пріоритетом для держави. Радше пріоритетом стало знищення реального провадження.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів адвокат сімей Небесної Сотні Віталій Тітич, оцінюючи розслідування справ Майдану через чотири роки після Революції Гідності.

«Спроби знищення матеріалів були протягом усього періоду. З моменту створення департаменту розслідувань його намагалися знищити, але не вдавалося. Тому знищують розслідування процесуальним шляхом. Наприклад, із понеділка заблоковані будь-які можливості проводити розслідування через наше законодавство. Зокрема, йдеться про 228-ме провадження, а воно є основним щодо злочинів», – зазначив Тітич.

Він додав, що це стало просто останню краплею в процесі блокування розслідування злочинів.

«Відсвяткувати річницю вирішили доволі провокаційно», – підкреслив спеціаліст.

«Аваков безпосередньо та його відомство просто скоювали злочини, щонайменше в частині службової недбалості щодо допомоги, умов та супроводу слідства. Замість проведення належних дій вони блокували розслідування», – уточнив Тітич.

За його словами, також керівництво Генпрокуратури систематично ігнорує всі звернення, заяви, рапорти Горбатюка щодо забезпечення належного функціонування на адміністративному рівні підрозділу.

«ГПУ взагалі не забезпечувала координацію правоохоронних органів. На жаль, таким є стан речей, доведеться це визнати», – резюмував Віталій Тітич.

За даними «Слова і Діла», міністр внутрішніх справ Арсен Аваков ще в 2014 році запевняв, що бійці «Беркуту», винні в розстрілах мітингувальників, будуть покарані. Наразі ця обіцянка має статус «у процесі».

Також нагадаємо, що генпрокурор Юрій Луценко мав намір у 2017 році завершити слідство в справі розстрілів на Майдані. На виконання обіцянки генпрокурор має менш ніж два місяці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: