У Раді придумали, як легалізувати вогнепальну зброю

Читать на русском
Депутати вважають, що питання легалізації зброї має вирішувати народ. Тому його варто винести на  референдум.

У «Народному фронті» згодні легалізувати зброю лише через референдум.

Таку думку висловив «Слову і Ділу» народний депутат від фракції «Народного фронту» Антон Геращенко.

«Це питання, а саме легалізація короткоствольної зброї, є настільки важливим для України, що я вважаю за потрібне зробити з нього консультативний референдум. Так і напишіть, що Антон Геращенко пропонує під час президентських або парламентських виборів провести референдум, на якому визначитися, чи потрібно легалізувати короткоствольну зброю. І от якщо народ України визначиться й скаже, що він готовий до легалізації, то тоді будемо дозволяти. А до того жодних шансів бути ухваленими у відповідних проектів немає», – зазначив нардеп.

Геращенко підкреслив, що «прямої кореляції між вільним доступом до короткоствольної зброї й рівнем злочинності в країні немає».

«У Великої Британії, де короткостовольна зброя заборонена фіксується одне умисне вбивство на 100 тисяч мешканців, в Україні – 4,3. В США, де вона дозволена, – 5, у Молдові, де також дозволена, – 7. Якщо ви хочете свій дім захистити, купуйте будь-яку мисливську зброю. І цього більш ніж достатньо, щоб зупинити будь-якого грабіжника або декількох», – сказав народний депутат.

Нагадаємо, 26 січня, в інтерв'ю ЗМІ генпрокурор Юрій Луценко виступив на користь легалізації короткоствольної зброї.

Як уже повідомляло «Слово і Діло», у Верховній Раді зареєстровані кілька законопроектів, що регламентують питання цивільної зброї та боєприпасів. Законопроект «Про вогнепальну зброю цивільного призначення» (№1135), поданий народним депутатом Сергієм Капліним (фракція «Блоку Петра Порошенка»), а також альтернативний законопроект «Про цивільну зброю та боєприпаси» (№1135-1), поданий групою авторів на чолі з позафракційним Андрієм Іллєнком.

Раніше Аваков виступив за часткову легалізацію короткоствольної зброї.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: