ЗМІ з'ясували, які частини ЗСУ отримають Javelin

Читать на русском
Американська влада має намір передати ПТРК Javelin частинам ЗСУ, які розташовані подалі від фронту.

Американська влада має намір передати ПТРК Javelin частинам ЗСУ, які розташовані подалі від фронту.

Як інформує «Слово і Діло», про це пише з посиланням на джерела The Wall Street Journal.

На Трампа сподівайся, але сам не зівай: головні військові підсумки 2017 рокуУ 2017 році Україна поступово звільняла свою територію і отримала перспективу посилення сучасною зброєю з США і Канади.

Американські офіційні особи кажуть, що вони уважно вивчають справу передачі Україні протитанкової зброї Javelin. Тому нею будуть оснащені частини, що розташовані далеко від фронту, щобвона не була використана для наступальних операцій і не потрапила до рук ворога, цитує матеріал «Голос Америки».

У 2014 році, коли США передали Україні радарні системи для виявляння розташування ворожої артилерії, одна з таких установок під час боїв за Дебальцеве опилилася в російської сторони.

Тоді представник збройних сил України повідомив американській стороні, що була знищена частина радарної системи перед відступом військ.

Крім того, американське устаткування після російського вторгнення до Грузії в 2008 році знайшли на захоплених російських базах, а деякі частини можна було придбати навіть на чорному ринку у Тбілісі.

16 листопада Сенат США проголосував за утвердження оборонного бюджету на 2018 рік, який, зокрема, передбачає виділення 350 мільйонів доларів на оборонні потреби України. За даними агентства Associated Press, Вашингтон також схвалив план із надання Україні оборонного озброєння, яке включає також протитанкові ракети Javelin.

Президент Петро Порошенко заявив, що в 2018 році Україна отримає оборонне озброєння зі США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: