Супрун розповіла, яким чином перевірити якість вакцини

Читать на русском

В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла, що вакцини, які зараз закуповує Україна за допомогою ЮНІСЕФ, є безпечними.

В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла, що вакцини, які зараз закуповує Україна за допомогою ЮНІСЕФ, є безпечними.

У себе в Facebook Супрун розповіла, як батьки можуть перевірити якість вакцини перед тим, як робити щеплення дитині, передає «Слово і Діло».

Спалах кору: епідеміологічна ситуація в УкраїніСпалах кору зафіксовано в Україні на початку року. Слово і Діло розбиралося, чим небезпечне захворювання і що в Україні з вакцинацією.

Для цього, за її словами, можна перевірити термоіндикатори, які показують, чи був дотриманий оптимальний температурний режим під час транспортування вакцини. Вони розташовані на флаконі вакцини та в картці-індикаторі контролю холодового ланцюга.

Термоіндикатор на флаконі – білий квадрат. Він показує, що під час зберігання вакцини не було підвищення температури. Термоіндикатор у картці – сіра позначка біля червоного показника ColdMark. Він показує, що вакцина не була заморожена. Якщо вони такого ж кольору, як на зображеннях, вакцина в нормі.

Раніше МОЗ назвав протипоказання до вакцинації від кору.

Нагадаємо, лікар-педіатр Євген Комаровський запевнив, що після кору прийде ще більш серйозна інфекція.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: