Кір у Києві: дітей масово вакцинують

Читать на русском
У Києві за добу вакцинували від кору в п'ять разів більше дітей, ніж зазвичай, проте відсоток щеплених все ще далекий від рівня країн ЄС.

У Києві за добу вакцинували від кору в п'ять разів більше дітей, ніж зазвичай, проте відсоток щеплених все ще далекий від рівня країн ЄС.

Батьки, які пропустили або проігнорували своєчасні щеплення, надолужують згаяне, а школи та садки почали перевіряти дитячі медичні довідки.

Як передає «Слово і Діло», про це йдеться в сюжеті ТСН,

Хтось пояснює пропуск своєчасної вакцинації збитим графіком через інші хвороби, а хтось просто злякався можливої ​​епідемії – так чи інакше, роботи столичним лікарям і медсестрам додалося. Зараз дітей безкоштовно вакцинують бельгійською сироваткою, один флакон якої розрахований на двох пацієнтів. Термін придатності препарату спливає в 2019 році, вакцину після відкриття зберігають у холодильнику зі спеціальним температурним режимом не довше, ніж 6 годин. Лікарі кажуть, що змушувати нікого не можуть, але створили всі умови й чекають свідомих батьків та їхніх дітей.

Батьки, які пропустили або проігнорували своєчасне щеплення, надолужують згаяне. В цей час кількість хворих на кір у столиці досягла 66 осіб. Школи та садочки почали перевіряти дитячі довідки на наявність щеплення. Спалахи фіксують в Одеській, Херсонській областях та на Закарпатті.

Ненормальною вважає ситуацію з пробілами в щепленні керівник МОЗ Уляна Супрун.

«Це велика трагедія в європейській країні, де ми повинні мати більш ніж 95% щеплення від кору. Є вакцини, вони нормальні, які вакцинуються в усьому світі», – говорить вона.

Зараз, за ​​словами керівника системи охорони здоров'я, навіть у найбільш вакцинованих областях рівень далекий від оптимального й тримається на рівні 80%. Тим часом нові випадки захворювання на кір фіксують на Одещині, Херсонщині та Закарпатті.

У МОЗ зробили заяву щодо кору в УкраїніУ Міністерстві охорони здоров'я України повідомили, що на сьогодні в Україні захворіли близько 200 осіб, а епідемії цієї хвороби в країні поки не спостерігається.

Як повідомлялося, в столиці посилили заходи безпеки через спалах кору, тому тепер невакцинованих дітей протягом місяця не допускатимуть на навчання. Тим часом роботу кабінетів вакцинації продовжать навіть на вихідні дні. У Києві дітей без щеплення від кору збираються не пускати до шкоіл. Превентивні заходи діятимуть щонайменше місяць, але карантин поки не оголошуватимуть.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: