Епідемії грипу в столиці немає, натомість бракує вакцини від кору

Читать на русском
У Київраді стверджують, що рівень захворюваності на ГРВІ у столиці не досягає епідпорогу. Однак місто потребує додаткові вакцини від кору.

На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту депутати відхилили петицію про закриття шкіл у Києві та області на карантин у зв'язку з епідеміологічною ситуацією.

Про це повідомляє прес-служба Київради, пише «Слово і Діло».

Кір: епідеміологічна ситуація в Україні та світіІз 95 мінімально необхідних відсотків вакцинацію від кору пройшли лише 45,5 відсотків українців.

«Наразі ми маємо проблематику по грипу та ГРВІ, йде підйом захворюваності. Проте це типова ситуація для зимового періоду і високої інтенсивності ми не спостерігаємо. Тому питання щодо введення обмеження навчання у столиці наразі не стоїть. У нас рівень захворюваності не досягає епідпорогу. На сьогодні ми маємо -47%, за прогнозованими показниками це буде -20%», - повідомив начальник Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві Олег Рубан.

Також голова постійної комісії Київради з питань освіти Ганна Старостенко додала, що місто звернулося до Кабінету Міністрів України з проханням забезпечити Київ додатковою кількістю вакцин від захворювання на кір.

Нагадаємо, в Україні зростає захворюваність на кір.

Станом на 22 січня на кір в Україні захворіли 2 тисячі 84 особи. За офіційними даними, з початку року від кору померли троє людей – двоє дітей та один дорослий.

Лікар Комаровський розповів, чи потрібно робити щеплення від кору дорослим.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: