У Росії заборонили фільм «Смерть Сталіна»: реакція соцмереж

Читать на русском

Сатиричну комедію Смерть Сталіна заборонили в Росії. Реакція соціальних мереж на нову заборону – в добірці Слова і Діла.
Постер фільму «Смерть Сталіна»

Вчора Міністерство культури Росії відкликало прокатне посвідчення на фільм «Смерть Сталіна». Сюжет фільму побудований навколо подій у СРСР відразу після смерті диктатора: гонитва за владу, хаос і сатира на події того часу. У РФ заявили, що фільм спрямований на «розпалювання ненависті й ворожнечі, приниження гідності російської (радянської) людини, пропаганду неповноцінності людини за ознакою її соціальної й національної приналежності, а це ознаки екстремізму». «Слово і Діло» вирішило подивитися, що з приводу заборони фільму думають користувачі соціальних мереж.

Більшість користувачів зійшлися на думці, що якщо фільм заборонили в Росії й назвали його «екстремістським», то його варто дивитися.

«Заборона в Росії – найкраща промоція для України», – написав Юрій Петрушевський.

Журналістка Ірина Славінська також вважає, що висновки російського Мінкульту свідчать про те, що фільм хороший: «Пише російський сайт: «Комедія «Смерть Сталіна» не представляє ані історичної, ані культурної цінності і є образливою. Такого висновку дійшли діячі культури, які переглянули стрічку в Мінкультури Росії». Я так розумію, що хороше кіно, потрібно йти».

«У Росії заборонили прокат фільму «Смерть Сталіна». Це правильно. Тому що багато росіян впевнені, що Сталін живий, і перегляд фільму спричинить депресію», – написав Сергій Дідковський.

«Думаю, його сприйняли як сатиру на сьогоднішній день. Путіну напевно не подобаються ймовірні історичні паралелі», – вважає Іван Яковина.

Раніше «Слово і Діло» дивилося, що думають користувачі соціальних мереж із приводу відпочинку президента України Петра Порошенка на Мальдівських островах.

Нагадаємо, «Слово і Діло» склало інфографіку, як Україна в 2017 році позбавлялася російського впливу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: