Справжні погроми: російські окупанти знищують релігійну свободу в Україні

Читать на русском
Російські агресори влаштовують переслідування та погроми релігійних організацій на окупованих територіях.

У Верховній Раді занепокоєні ситуацією з релігійною свободою на окупованих територіях.

Про це «Слову і Ділу» повідомив депутат «Народного фронту», член Комітету ВР з питань культури та духовності Віктор Єленський.

Три роки парламенту: складено список найменш публічних депутатів РадиЗа три роки роботи ВР VIII скликання серед депутатів виокремилася група людей, які нічого не обіцяють і майже не з’являються в публічній площині.

«Мене дуже непокоїть дискримінація Київського Патріархату, протестантів, кримських мусульман, протестантів. На окупованих територіях окупаційною владою вчиняються справжні погроми, молитовні будинки перетворені просто на бараки. Особливо переслідуються Свідки Ієгови. Вони заборонені в Росії, і відповідно, їх забороняють і на окупованих Росією територіях. Й цю інформацію потрібно доносити на Заході», - пояснив Єленський.

Зокрема в Бахчисараї, представникам Свідків Ієгових, котрі за релігійними переконаннями не можуть служити в армії та ніколи за часів України цьогоне робили, чиновники російської окупаційної влади не дозволили піти на альтернативну військову службу. За словами Єленського, свою заборону вони пояснили тим, що дана релігійна організація заборонена в РФ.

Народний депутат також пояснив, що Росія різними способами намагається переконати Захід, що саме в Україні порушуються права вірян, що відбуваються утиски на релігійну свободу: «Це один з елементів дезінформаційної кампанії, якій потрібно протидіяти, зокрема і на рівні ПАРЄ».

Блокада Лаври: як церква стає частиною політики та чого чекати даліНаціоналісти провели блокаду під Києво-Печерською лаврою в столиці на другий день після Різдва. Про спроби втягнути церкву в політику та релігійні провокації в Україні міркували разом з експертами.

Як вже повідомляло «Слово і Діло», за словами Єленського, в 2018 році США можуть увести нові санкції проти Росії за порушення свободи віросповідання.

Разом з тим, нардеп є претендентом на вакантну посаду в українській делегації в ПАРЄ, але не може бути призначений через політичний торг між БПП та «Народним фронтом».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: