НАЗК виявило порушення в декларації Розенблата

Читать на русском
НАЗК виявило порушення в електронній декларації депутата Верховної Ради Борислава Розенблата (позафракційний) за 2015 рік.

НАЗК виявило порушення в електронній декларації депутата Верховної Ради Борислава Розенблата (позафракційний) за 2015 рік.

Про це повідомляють «Українські Новини» з посиланням на відповідь відомства на запит про результати повної перевірки декларації нардепа, передає «Слово і Діло».

У ньому говориться, що під час перевірки Адміністрація Державної прикордонної служби не надала інформацію у відповідь на запит НАЗК. Також агентство не отримало інформацію і підтверджуючі документи від компанії «Галіївський маслозавод імені Мазуркевича».

За результатами перевірки встановлено, що дружина Розенблата користується земельною ділянкою площею 889 кв. м, однак зазначено, що «член сім'ї не надав інформацію про дату набуття права».

Згідно з поясненнями депутата, дружина успадкувала житловий будинок, розташований на зазначеній земельній ділянці і є комунальною власністю Житомира.

Також Розенблат задекларував право власності на 1/2 земділянки загальною площею 1 188 кв. м та 1/2 будинку загальною площею 270 кв. м в Дортмунді (Німеччина), при цьому не вказавши інформацію про іншого співвласника нерухомості.

Боротьба є, а результатів немає: топ-5 країн без корупції як приклад для УкраїниВлада в Україні наскрізь просякнута корупцією. Останнє жовтневе дослідження The New York Times зробило саме такі висновки. Чому Україна ніяк не зробить крок уперед? Розбиралися експерти.

Розенблат надав НАЗК договір купівлі-продажу від 2013 року, згідно з яким власниками даної нерухомості, крім нього, є Алла Ногіна.

Таким чином, Розенблат не вказав в декларації інформацію про всіх співвласників нерухомості, що є порушенням п. 2 ч. 1 ст. 46 закону «Про запобігання корупції».

Крім того, дружина депутата не вказала в декларації відсотки від Державного Ощадного банку в розмірі 345 грн. Також не були задекларовані 823 грн, розміщені в Ощадбанку на рахунках Розенблата і його дружини.

НАЗК встановило, що виявлені порушення не можуть бути підставою для притягнення депутата до адміністративної та кримінальної відповідальності. Тепер Розенблат повинен буде подати виправлену декларацію.

Раніше в НАБУ повідомили, чи знайшли у Розенблата німецький паспорт. Також відзначимо, що нардеп просив суд повернути йому ноутбук, вилучений НАБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: