Масове отруєння школярів на Закарпатті: Москаль так і не покарав керівництво школи

Читать на русском
У березні минулого року на Закарпатті отруїлися 13 школярів і вчителька. Голова ОДА обіцяв притягнути керівництво школи до відповідальності.
Геннадій Москаль

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль не виконав обіцянку притягнути до суворої відповідальності керівництво школи в Нижньому Селищі, де масово отруїлися школярі.

Відповідну обіцянку він дав 23 березня минулого року, коли до лікарні з діагнозом гастроентероколіт потрапили 13 школярів і вагітна вчителька, нагадує «Слово і Діло».

«Я доручив департаменту охорони здоров'я, департаменту освіти ОДА, а також Головному управлінню поліції в області в найкоротші терміни провести всебічну перевірку школи та притягнути її керівництво до суворої відповідальності. Винні будуть покарані, незважаючи навіть на те, що школу очолює дружина колишнього голови ОДА Василя Губаля. Перед законом усі рівні – розводити «Африку в центрі Європи» й сподіватися, що це зійде з рук через політичний дах, я не дозволю», – заявляв голова ОДА.

Перевірка обставин масового захворювання встановила, що причиною стали антисанітарні умови. Матеріали перевірки передали до районного відділу поліції, за фактами відкрите кримінальне провадження.

16 січня в Закарпатській обладміністрації повідомили, що за масове отруєння були покарані працівники кухні, які отримали догану, й медсестра, яку звільнили. Відзначимо, Москаль обіцяв покарати саме керівництво школи, тому обіцянка вважається невиконаною.

Нагадаємо, наприкінці року «Слово і Діло» підбило підсумки роботи губернаторів й дослідило, хто з них найкраще й найгірше за всіх справлявся з виконанням обіцянок.

Крім того, ми згадали обіцянки українських мерів і голів обладміністрацій щодо завершення тривалих будівництв.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: