Жителі Чопа так і не отримали чисту питну воду до Нового року, як обіцяв Москаль

Читать на русском
Москаль запевняв жителів Чопа, що знайде фінансування для нового водозабору й до кінця 2017 року  вони будуть пити чисту воду
"Слово і Діло"

Голова Закарпатської обласної держадміністрації Геннадій Москаль не виконав обіцянку забезпечити Чоп питною водою до кінця 2017 року.

Таку обіцянку він дав 28 квітня 2017 року, нагадує «Слово і Діло».

«Додамо кошти, закриємо питання й до Нового року будете вже пити нову воду!», — стверджував Москаль, обіцяючи порушити питання виділення грошей на будівництво водозабору та підземних свердловин у Чопі у Верховній Раді.

«Я поїду на комітет Верховної Ради з питань бюджету й порушуватиму це питання», – обіцяв чиновник, уточнивши, що для будівельних робіт необхідно виділити 20 млн грн.

Будівництво нового водозабору, який маэ забезпечити чистою питною водою жителів Чопа, почалося 19 жовтня 2017 року. Згідно з розпорядженням Кабінету міністрів від 12 липня 2017 року, об'єкт включили до переліку одержувачів бюджетних коштів. Станом на 19 грудня 2017 року об'єкт профінансували за рахунок державного фонду регіонального розвитку в повному обсязі.

«Може, будуть форс-мажорні обставини. Чоп ми включили, якщо цих грошей не вистачить, тоді ми додамо з обласного бюджету», – обіцяв Маскаль навесні минулого року.

Проте водозабір недобудований – не вистачило 9,3 млн грн. Станом на 5 січня 2018 року з різних джерел фінансування було освоєно 6,7 млн грн. Якщо сума, якої недостатньо для завершення будівнитва, все-таки буде отримана, то в жителів Чопа є надія, що чисту воду вони питимуть на наступні новорічні свята.

Нагадаємо, що згідно з моніторингом «Слова і Діла», Москаль дав 71 обіцянку: 43 виконав, ще 14 – перебувають у процесі виконання, а 14 – провалив. Також Москаль розповів, як закарпатці ставляться до вступу до ЄС і НАТО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: